14 Septembrie 2015
1938 accesări
0 comentarii

Psoriazisul este o boală foarte frecventă, care se caracterizează printr-o înnoire exagerat de rapidă a pielii, adică în 3-4 zile, în loc de 28 de zile. Boala afectează 3% din populaţie, în egală măsură bărbaţii şi femeile, şi poate apărea la orice vârstă. Uneori leziunile cutanate sunt urmate, precedate sau însoţite de afectare articulară. Cel mai frecvent sunt implicate articulaţiile mici, periferice, de la mâini şi picioare, dar pot apărea dureri şi la nivelul articulaţiilor mari - umeri, coate, şolduri sau coloana vertebrală.

„Psoriazisul nu este o boală contagioasă, în schimb este o boală cu fond ereditar. Pe fondul genetic ce nu poate fi schimbat intervin factori externi comuni şi apare boala, uneori aceştia neputând fi identificaţi. Cei mai frecvenţi dintre factorii declanşatori sunt infecţiile bacteriene, respiratorii, medicamentele pe bază de interferon, corticoizi sistemici, indometacin sau beta-blocante, modificări hormonale sau traumatisme. Este foarte important ca pacienţii să înţeleagă că această afecţiune este una cronică, ce evoluează în pusee, iar un tratament incorect poate duce la prezenţa per-manentă a leziunilor cutanate.

Tratamentul de la Clinica Psoremiss ajută la o curăţare rapidă, optimă a leziunilor sau reduce considerabil severitatea acestora.

Faţă de vechile tratamente tradiţionale pe bază de cortizon care afectau sănătatea pacienţilor, în clinică utilizăm creme pe bază de gilzonit de la Marea Moartă, la care s-au adăugat extracte naturale cu efecte antibacteriene, antifungice şi antiinflamatorii”, explică Aura Manole, manager On Clinic Constanţa.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase