12 Noiembrie 2019
2406 accesări
0 comentarii

Există situaţii în care medicii le recomandă pacienţilor să facă examenul de urină, care este un test de diagnostic ce ajută la identificarea multor afecţiuni, cum ar fi tulburările metabolice, renale, infecţii urinare, calculi urinari sau a anumitor boli ale sângelui, cum ar fi diabetul sau hepatita. De obicei, examenul de urină este recomandat atunci când o persoană prezintă simptome ale unei infecţii urinare sau ale altei probleme la nivelul sistemului urinar, cum ar fi boala de rinichi.

În acest caz, analiza poate fi cerută la interval de câteva luni, ca o metodă rapidă de monitorizare a funcţiei organelor, stării de sănătate şi a răspunsului la tratament.

„Eu le cer pacienţilor mei sumarul de urină când spun că îi doare burta de mai mult timp, când îi doare tare spatele sau au dureri la urinare sau urinări frecvente. Desigur, şi sângele în urină este o problemă. Înainte de toate, însă, oamenii trebuie să ştie că un simplu examen de urină poate spune multe despre sănătatea noastră. Spre exemplu, modificările de culoare sau de miros pot ridica mari semne de întrebare. În cazul copiilor, dacă acesta cere la toaletă de puţine ori, acest lucru înseamnă că ar putea fi deshidratat sau este posibil să sufere de o boală renală. De asemenea, mergeţi la un specialist şi dacă urina copilului mic este foarte diluată ori dacă este închisă la culoare şi are un miros pătrunzător”, a explicat dr. Ioana Manea, medic de familie.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU