25 Iunie 2025
32 accesări
0 comentarii

Ceaiul din frunze de nuc este foarte des lăudat pentru beneficiile sale asupra sănătății, datorită conținutului bogat de substanțe bioactive, care pot avea efecte antibacteriene, antiinflamatorii și antioxidante, fiind utilizate în diverse afecțiuni digestive, dermatologice sau pentru susținerea imunității. Totuși, susţin specialiştii, acest remediu natural nu este lipsit de riscuri și nici nu este potrivit pentru toată lumea. Anumite categorii de persoane ar trebui să evite complet consumul acestui ceai, deoarece pot apărea reacții adverse severe sau complicații. Persoanele alergice la nuci, de exemplu, se află în grupa de risc major. Mai mult decât atât, frunzele conțin proteine care pot declanșa reacții alergice similare cu cele provocate de consumul nucilor - de la urticarie la șoc anafilactic. De asemenea, femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să evite acest ceai, deoarece anumite componente pot afecta dezvoltarea fătului sau pot fi transmise prin lapte sugarului. Toate acestea în condiţiile în care copiii sub 12 ani nu au un sistem digestiv complet dezvoltat pentru a procesa compușii activi din frunzele de nuc. Taninurile, în special, pot irita mucoasa gastrică, ducând la crampe, greață sau diaree, și pot influența negativ metabolismul. Totodată, persoanele cu afecțiuni hepatice sau renale trebuie, de asemenea, să evite acest remediu natural, deoarece ficatul și rinichii pot fi suprasolicitați de metabolizarea substanțelor active, ceea ce poate agrava problemele existente.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU