20 Octombrie 2017
1636 accesări
0 comentarii

Zona lombară nu este formată doar din cinci vertebre, căci regiunea din jurul acestora este înfăşurată cu muşchi şi ţesut conjunctiv. Mişcările mijlocului sunt realizate prin funcţionarea armonioasă a acestor muşchi, însă slăbirea unuia dintre ţesuturi sau nefuncţionarea acestuia în concordanţă cu celelalte ţesuturi strică această armonie.

Slăbiciunea de la ţesuturi cauzează încărcarea întregii greutăţi asupra vertebrelor mijlocului şi apare boala pe care o cunoaştem ca fiind hernie de disc. Hernia de disc este o afecţiune ce apare ca urmare a insuficienţei funcţionale a mijlocului. Altfel spus, toată lumea care are insuficienţă funcţională la mijloc prezintă riscul de a face hernie de disc.

„Diagnosticul de hernie de disc este pus de către chirurgii cerebro-neuro-spinali, iar tratamentul este efectuat de către aceeaşi specialişti. Datorită tehnologiei sanitare avansate, în zilele noastre, se asigură un grad mare de succes în operaţiile de hernie de disc şi pacienţii se întorc la viaţa lor normală în cel mai scurt timp. Însă, în situaţiile celor care au nevoie de operaţie şi fug de ea, care nu se tratează sau care amână tratamentul, există riscul de a rămâne paralizaţi”, declară doctorul Umit Kepoglu, specialist în neurochirurgie.

Potrivit specialistului, nerecuperarea în totalitate, durerile prelungite, întoarcerea târzie la locul de muncă a pacienţilor care au suferit operaţie de hernie de disc clasică, procedură care se aplică de aproape 60 de ani, a direcţionat chirurgii către căutări cu privire la acest subiect şi s-a început utilizarea microchirurgiei în operaţiile de hernie de disc.

În acelaşi timp, pacienţii care trăiesc cu teama că după operaţie vor rămâne paralizaţi şi nu se vor putea întoarce la viaţa normală, datorită microchirurgiei, au început să se îndepărteze de aceste griji.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU