13 Noiembrie 2019
769 accesări
0 comentarii

Cei mai mulți oameni mănâncă miezul de nucă și aruncă, imediat după aceea, cojile la gunoi. Specialiștii sunt de părere că nu ar mai trebui să faceți acest lucru, întrucât cojile de nucă au efecte depurative, stimulente pentru tiroidă, antifungice, bactericide, antiseptice intestinal, dezinfectate gastro-intestinale și renale, hipotensive, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și calmante.

Spre exemplu, cojile de nuci administrate sub formă de ceai ajută la curățarea și subțierea sângelui îngroșat, la întărirea stomacului, îmbunătățirea funcției ficatului și tranzitului intestinal, la tratarea incontinenței urinare sau a infecțiilor cu streptococi, stafilococi, sifilis sau micoze. Totodată, acestea ajută la tratarea deficienței de calciu. Ca urmare, persoanele care au deficiență de calciu pot recurge la varianta consumului constant de ceai din coji de nuci.

Apoi, dacă aveți venișoare și varice, acestea se pot vindeca dacă faceți frecții ușoare sau aplicați niște comprese cu macerat din coajă verde de nucă. În caz că nu știați, cojile de nucă vă curăță și sângele. Tocați mărunt coaja de la 14 nuci uscate, pe care le puneți la macerat vreme de două luni jumătate cu 500 ml de țuică. Luați câte o lingură de macerat, dimineața pe stomacul gol, pentru curățarea vaselor de sânge, tromboză, chisturi, depuneri de săruri, tumori sau mastopatie fibromatoasă. Pentru tuse, se vor pisa patru nuci verzi cu tot cu coajă și se vor amesteca, apoi, cu o lingură de fructe uscate de soc. Se pune amestecul la fiert cu două căni de apă la foc mic, un sfert de oră. Se lasă la răcit, apoi se adaugă o lingură de miere de albine. Se ia câte o lingură de preparat, de trei ori pe zi, timp de o săptămână.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU