Stil de viaţă sănătos
1062 accesări 06 Februarie 2018 0 comentarii

Comunicarea, principala cale de a combate problemele sexuale

Un studiu realizat în Anglia relatează faptul că, după câţiva ani de la căsătorie, femeile se confruntă cu mult mai multe probleme decât partenerii lor. Răspunsul la această problemă l-au dat sexologii, care au declarat că principalul motiv este lipsa de comunicare dintre parteneri. Atunci când sunt căsătorite, femeile care nu au capacitatea de a vorbi liber despre problemele de orice natură, care apar într-o relaţie de cuplu, nu vor avea o viaţă sexuală care să le satisfacă pe deplin.

Reuşita actului sexual este, de cele mai multe ori, dependentă de relaţia dintre parteneri.

De ce nu reuşesc majoritatea femeilor să aibă o viaţă sexuală aşa cum trebuie, este întrebarea la care sexologii au încercat să răspundă.

În urma mai multor studii, ei au ajuns la concluzia că sunt foarte mulţi factori care influenţează buna desfăşurare a actului sexual. Cele mai multe femei au declarat că şi-au pierdut interesul pentru a face sex, că nu sunt mulţumite de performanţele lor sexuale, că nu mai pot avea orgasm sau că sunt nemulţumite de partenerii lor. Toate aceste probleme sunt amplificate şi mai mult la femeile care au unul sau doi copii mici şi care nu au o slujbă, singura lor activitate fiind creşterea copiilor. Explicaţia ar fi că aceste persoane sunt foarte plictisite şi, în aceeaşi măsură, obosite. Aşa că, specialiştii, le recomandă să iasă din monotonia de zi cu zi. Ei le sfătuiesc să ducă copiii, cel puţin o dată pe săptămână, la o rudă apropiată sau la o prietenă şi să iasă în oraş, la întoarcere fiind mult mai relaxate şi mai bine dispuse.

Sexologii susţin că, într-o relaţie care se bazează pe o foarte bună comunicare între cei doi, toate aceste probleme vor dispărea mult mai repede. De asemenea, ei spun că, atunci când unul dintre parteneri recunoaşte, cât mai repede cu putinţă, că are o problemă, rezolvarea ei va fi mult mai rapidă.

În schimb, dacă se vor ascunde unul de celălalt, toate aceste afecţiuni se vor agrava, iar vindecarea lor poate dura de la câteva săptămâni până la câteva luni, ceea ce poate duce chiar şi la despărţire.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.