12 Noiembrie 2016
1462 accesări
0 comentarii

Peste 160 de copii diagnosticaţi cu ADHD, autism sau alte tulburări psi-hice, care învaţă la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Maria Montessori” din Constanţa, vor beneficia de o sală de terapie, complet renovată, mobiler modern şi materiale tera-peutice educaţionale, graţie unui program social derulat în 17 ţări de OneWorld Foundation. Copiii au vârste cuprinse între 6-16 ani, iar cei mai mulţi dintre ei au fost abandonaţi de părinţi şi locuiesc în centre de plasament.


„Am rămas profund impresionaţi de optimismul manifestat de aceşti copii greu încercaţi. Mulţi dintre ei nu ştiu ce înseamnă dragostea de mamă sau să fii sprijinit de o familie şi cu toate acestea, fac eforturi pentru ca într-o zi să se bucure de o viaţă normală, printre oameni normali. Copiii au nevoie de o sală special ame-najată pentru orele de terapie, au mare nevoie de materiale tera-peutice educaţionale şi specifice pentru copiii cu nevoi speciale, iar din păcate unităţile şcolare publice din România, dedicate lor, nu sunt nici pe departe dotate, pentru a le oferi acestora o educaţie specială”, declară Cristina Oprea, manager al OneWorld Foundation, România.


Micuţii sunt dornici să se recu-pereze şi să înveţe să devină independenţi în activităţile de zi cu zi, iar programul social vine în întâmpi-narea lor, pentru a-şi atinge aceste obiective.

„Ajutorul a venit într-un moment critic, în care aceşti copii aveau mare nevoie de o sală de terapie echi-pată, cu materiale ce permit învăţarea prin intermediul simţurilor, tehnică ce favorizează dezvoltarea unor abilităţi de viaţă independentă. Graţie acestui pro-iect internaţional, peste 160 de copii cu nevoi speciale vor învăţa în condiţii moderne. Sperăm că acest proiect se va extinde şi în alte judeţe din ţară, deoa-rece ţara noastră se află printre codaşele Europei, în ceea ce priveşte educaţia incluzivă”, declară Roxana Giubernea, directorul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Maria Montessori” din Constanţa.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU