29 Octombrie 2018
851 accesări
0 comentarii

Dacă suferiţi de hiperseboree şi acnee, puteţi merge până la data de 15 noiembrie la Centrul Medical „Pozimed”, unde medicii vă pot recomanda tratamentul cel mai potrivit tenului dumneavoastră. Precizăm că, în tot acest interval, consultaţia este gratuită.

Acneea este una dintre cele mai frecvente boli pentru care pacienţii se adresează dermatologului. Aceasta este o afecţiune care poate debuta încă de la naştere (acneea neonatală) sau poate să se manifeste şi la bătrâneţe (acneea vârstei a treia). Cel mai frecvent, însă, acneea apare în perioada adolescenţei, atunci când încep să funcţioneze sub influenţă hormonală glandele sebacee, iar aparatul pilo-sebaceu se poate îmbolnăvi. Această acnee este o boală foarte costisitoare, pentru că, de multe ori, prezentarea la medic este tardivă. Adeseori, în momentul prezentării la medic sunt deja cicatrici care nu se mai repară doar cu medicamente şi trebuie utilizate tehnici laser, chirurgicale, injectări cu acid hialuronic etc, acestea nefiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

De reţinut că atunci când debutează boala şi apare hiperseboreea (o piele mai grasă, încep să se vadă puncte negre pe faţă), acesta este momentul în care adolescentul trebuie consultat, neapărat, de medicul de familie. La rândul său, acesta poate recomanda un tratament de primă intenţie, dar prezentarea la dermatolog este obligatorie, dacă aceste tratamente de primă intenţie nu şi-au făcut efectul.

De obicei, cu tratament de la medicul de familie, o acnee simplă ar trebui să se rezolve în maxim două luni. Dacă este vorba de o acnee medie sau mai gravă, trebuie ca dermatologul să intervină pentru că tratamentele sunt complexe. Ele implică atât medicamente luate pe cale orală, cât şi medicamente aplicate direct pe piele. La acestea se adaugă unele tehnici de curăţare ale pielii sau de limitare a cicatricilor, tehnici pe care le poate face numai dermatologul şi cabinetul specializat în dermatologie estetică şi chirurgie plastică.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU