19 Februarie 2018
1023 accesări
0 comentarii

Degenerescenţa maculară reprezintă deteriorarea maculei (o zonă a retinei la nivelul fundului de ochi, care ne permite să vedem clar detaliile fine şi să îndeplinim activităţi precum cititul sau şofatul). Potrivit specialiştilor, când macula nu funcţionează corect, vederea poate fi grav afectată de înceţoşare, pete negre sau distorsiuni.

Reprezentanţii Institutului „Microchirurgia ochiului” susţin că au găsit soluţia tratamentului pentru stabilizarea şi compensarea degenerescenţei maculare a retinei, în toate formele ei.

„Pentru prima dată, a existat posibilitatea de a trata o patologie severă a fundului ocular (retinei), tromboza venei centrale venoase a retinei şi a ramurilor acesteia. Netratată, această boală severă duce adesea la orbire. În departamentul vitreo-retinal, din cadrul institutului nostru, se foloseşte o nouă metodă de tratament a formei «umede» a degenerescenţei maculare - administrarea intra-vitroasă a unui nou medicament”, au precizat aceştia.

În plus, unitatea sanitară dispune de tehnologie care permite combinarea tratamentului cu acest nou medicament, cu tratamentul cu laser şi dacă este necesar, cu o intervenţie chirurgicală vitro-retiniană.

Medicii de la „Microchirurgia ochiului” spun că, până în prezent, degenerescenţa maculară făcea parte din categoria bolilor incurabile. Metodele de tratament asigurau menţinerea vederii, dar nu şi îmbunătăţirea sa.

„În tratamentul degenerării maculare umede, obiectivul este de a preveni creşterea vaselor de sânge anormale prin blocarea stimulentelor de creştere a vaselor noi, precum şi distrugerea reţelei neovasculare existente pentru a opri sângerarea”, au explicat ei.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU