17 Decembrie 2017
1164 accesări
0 comentarii

Sindromul alergiei orale este acel tip de alergie alimentară caracterizată prin apariţia unor simptome specifice (localizate mai ales la nivelul cavităţii bucale) după consumul unor fructe şi legume crude şi a unor tipuri de nuci, de către persoanele alergice la anumite tipuri de polen sau latex.

Potrivit specialiştilor clinicii „Iowemed”, cel mai frecvent simptom al sindromului alergiei orale este reprezentat de prurit (mâncărime) la nivelul buzelor, limbii sau faringelui.

„Reacţiile alergice se dezvoltă datorită prezenţei în unele fructe sau legume a unor proteine similare cu proteinele din anumite tipuri de polenuri/latex, cunoscute sub denumirea de panalergeni. Dacă sunteţi alergic la un panalergen prezent într-un anumit tip de polen, organismul dumneavoastră va sintetiza anticorpi de tip IgE îndreptaţi împotriva alergenului respectiv. În condiţiile în care veţi consuma fructe/legume/nuci care conţin un panalergen similar, anticorpii de tip IgE deja existenţi vor interacţiona cu alergenul, declanşând o reacţie alergică, prin fenomenul de reactivitate încrucişată”, au explicat aceştia.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU