19 Martie 2018
680 accesări
0 comentarii

Antibioticele reprezintă unul dintre cele mai mari progrese medicale al ultimului secol. Mai mult decât atât, în cele peste șapte decenii de când sunt utilizate, ele au salvat sute de milioane de vieți, au scurtat durata suferințelor prin infecții și, în numeroase alte cazuri, au prevenit apariția unor sechele ale infecțiilor. Cu toate acestea, specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății ne avertizează că aceste pilule magice au și efecte nedorite.

Astfel, la fel ca în cazul altor medicamente, utilizarea antibioticelor poate produce alte reacții. Spre exemplu, candidozele și diareea severă pot fi astfel de consecințe ale unui tratament cu antibiotic. În același timp, apare pe o scară tot mai largă rezistența bacteriilor față de antibioticele la care sunt expuse, iar infecțiile determinate de bacteriile rezistente la antibiotice sunt mai greu de tratat. Totodată, antibioticele folosite anterior nu mai sunt eficiente și va fi nevoie de antibiotice mai toxice și mai costisitoare.

Gripa și răceala - spun medicii - sunt două exemple de infecții peste care antibioticele nu ne ajută să trecem. Aceste două boli sunt cauzate de virusuri, nu de bacterii, iar virusurile nu sunt distruse de antibiotice. Așa că, vă veți simți mult mai bine dacă beți mai multe lichide, vă odihniți suficient și folosiți medicamente care elimină simptomele.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU