21 August 2017
2039 accesări
0 comentarii

Cu ajutorul metodei calendarului, poţi afla mult mai uşor când vei avea următorul ciclu menstrual sau perioadă fertilă, cât şi data probabilă a naşterii, în caz că intenţionezi să rămâi însărcinată.

Această metodă permite doamnelor şi domnişoarelor să-şi calculeze perioada de ovulaţie. Aceasta apare, de obicei, cu 12-16 zile înainte de următoarea menstruaţie. Înainte de folosirea acestei metode, femeia trebuie să-si noteze, timp de şase luni, ciclurile menstruale. Se calculează numărul de zile de la începutul menstruaţiei până la următoarea, ca să poată urmări care este intervalul cel mai mare de zile şi care este cel mai mic între cele două menstruaţii.

„Se pregăteşte o foaie şi un pix şi se încep calculele. Din cel mai mic interval, întotdeauna se scad 18 zile. De exemplu: dacă pe parcursul celor şase luni de monitorizat menstruaţiile, cel mai mic interval a fost de 27 de zile, scăzând 18, ajungem în a noua zi după ce a venit menstruaţia. Din cel mai lung interval de zile, se scad întotdeauna 11. Exemplu: dacă distanţa dintre menstruaţii a fost, cea mai mare, de 31 de zile, se scad 11 şi se ajunge în a douăzecea zi de când v-a venit ciclul. Folosind aceste exemple, se delimitează fazele: perioada infertilă (din prima zi de menstruaţie, până în ziua a 8-a); faza de fertilitate crescută (între ziua a noua şi ziua 20); a doua perioadă infertilă (din ziua 21 până începe următorul ciclu. Dacă ciclurile sunt neregulate, perioadele de fertilitate vor fi mai lungi”, explică specialiştii Spitalului Euromaterna.

Pentru detalii, programări, consultaţii şi consiliere, apelaţi numărul de telefon al Spitalului Euromaterna, 0241.605.555.

Taguri articol: sarcina metoda calendarului euromaterna fertilitate ovulaţie

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU