01 Octombrie 2017
1283 accesări
0 comentarii

De multe ori, taţii se acomodează mai greu cu un nou membru în familie. Atenţia mamei se îndreaptă mai mult spre copil şi chiar putem spune că, în unele cazuri, apare un strop de gelozie din partea partenerului de cuplu. Însă medicii specialişti spun că situaţia ar trebui să stea cu totul altfel, deoarece tatăl are un rol bine definit în raport cu nou-născutul, iar depăşirea sentimentelor contradictorii duce sigur la consolidarea relaţiei dintre toţi membrii familiei şi integrarea rapidă a celui mic.

„Mama şi nou născutul sunt protagonişti în perioada sarcinii şi a naşterii, însă nu trebuie uitat şi rolul tatălui, care este unul important, mai ales după naştere. Chiar dacă fiecare tată este conştient de implicarea şi rolul activ pe care ar trebui să îl aibă în viaţa nou născutului, de multe ori sunt întâmpinate dificultăţi în construirea unei conexiuni emoţionale.
Încurajând contactul zilnic cu nou-născutul încă din prima zi, etapa de tranziţie reală către paternitate poate începe într-un mod pozitiv, existând avantaje atât pentru tată, dar şi pentru copil. Cred că o atitudine pozitivă şi versatilă este esenţială pentru adaptarea la un nou stil de viaţă captivant, dar şi la un nou început plin de provocări”, a explicat dr. Andrei Nicolae Zisu, obstetrică şi ginecologie.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU