11 Mai 2016
2403 accesări
0 comentarii

Majoritatea cazurilor de cancer ovarian sunt diagnosticate în jurul vârstei de 55 de ani, când apare menopauza. Predispoziţia genetică este foarte importantă şi de luat în seamă, deoarece riscul de a face cancer ovarian este mai mare la femeile care au în familie două sau mai multe rude care au avut cancer ovarian, de sân, de colon sau de uter. Mutaţiile genetice cresc riscul apariţiei acestui tip de cancer.

Cele mai predispuse femei în a face acest tip de cancer sunt femeile obeze, care nu au avut copii, nu au luat niciodată pilule contraceptive, cărora le-a venit menstruaţia mai devreme de 12 ani sau care au intrat la menopauză la o vârstă avansată.

Independent de aceste criterii, este bine de ştiut că orice femeie poate face cancer ovarian, însă controlul periodic la medicul specialist poate salva viaţa. Diagnosticul stabilit în faza incipientă a bolii creşte foarte mult şansele de supravieţuire. Din păcate, cancerul ovarian este descoperit, cel mai des, în stadii avansate.

„Cancerul ovarian este deseori descoperit în stadii avansate, deoarece diagnosticarea precoce a sa prezintă dificultăţi din cauza faptului că simptomatologia acestuia este ştearsă sau confuză. De multe ori, simptomele clare apar târziu, când tumora a crescut şi a metastazat”, declară specialiştii Spitalului privat Isis.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU