Sursa foto Suppoorting Success

Sursa foto Suppoorting Success
Sursa foto Suppoorting Success
Sănătate
368 accesări 25 Septembrie 2020 0 comentarii

Din ce cauză ni se înroșesc urechile

Ați simțit vreodată că vă iau foc urechile? Înroșirea urechilor are mai multe cauze, situația putând fi întâlnită în toate anotimpurile. Totuși, precizează dr. Silvia Ivan, de cele mai multe ori, înroșirea urechilor este o afecțiune de scurtă durată, care se remediază fără tratament. Când este vorba, însă, despre o infecție, cum ar fi otita, înroșirea urechilor durează mai multe zile. În astfel de situații, pe lângă înroșire, apar senzația de arsură, durere pulsatilă și secreții, otita poate diminua și calitatea auzului. În plus, infecțiile la urechi afectează una sau ambele urechi și pot apărea atât la copii, cât și la adulți.

Medicul susține că urechile se pot înroși la fel ca oricare altă parte a corpului, dar când acestea devin și sensibile la atingere, iar pielea se usucă și descuamează după expunerea la soare, este mai grav. Totodată, sunt situații în care urechile ard ca reacție la o emoție, cum ar fi furia, rușinea sau anxietatea. După ce trece starea respectivă, urechile încep să își recapete culoarea inițială. Atenție, însă! Stresul este una dintre principalele cauze care vă fac să simțiți că vă ard urechile. Pentru că în scurt timp vremea se va răci, vasele de sânge suferă procesul de vasoconstricție, ce afectează fluxurile sangvine care străbat suprafața corpului. Iubitorii sporturilor de iarnă, în special, resimt frecvent senzația de arsură în zona urechilor, acest fapt datorându-se ajustării temperaturii corpului în zona extremităților, mai expuse la frig.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.