20 Mai 2020
6733 accesări
0 comentarii

Nu există om care să nu fi simţit măcar o dată că îi iau foc urechile, iar acest lucru se întâmplă mai ales vara, din cauza soarelui puternic, dar aceasta nu este o regulă.

Potrivit dr. Alexandra Grigoruţă, înroşirea urechilor poate avea mai multe cauze. De cele mai multe ori, însă, situaţia nu este de durată şi trece de la sine, fără tratament.

„Când sesizaţi că urechile sunt roşii pentru prea mult timp, atunci ar trebui să vă gândiţi că aveţi de-a face cu o otită sau o altă infecţie. Pe lângă înroşire, apare senzaţia de arsură, durere intensă şi secreţii. Mai grav este că otita poate să diminueze chiar şi calitatea auzului. Cert este că infecţiile la urechi pot afecta o ureche sau chiar pe amândouă, situaţia fiind întâlnită atât la adulţi, cât şi la copii”, a explicat medicul.

Specialistul a precizat că mai există situaţii în care urechile ard ca reacţie la o emoţie, cum ar fi furia, ruşinea sau anxietatea. Oricum, la scurt timp după ce trece starea de emoţie, urechile încep să îşi revină la forma iniţială.

Înroşirea urechilor se mai produce şi atunci când afară este foarte frig, în acele momente vasele de sânge suferind procesul de vasoconstricţie, ce afectează fluxurile sangvine ce străbat suprafaţa corpului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU