Foto: Micul rinocer

Foto: Micul rinocer
21 Iunie 2020
894 accesări
0 comentarii

În primele luni de viaţă, este recomandat ca hrana bebeluşului să fie 100% lapte matern, iar în lipsa acestuia, cel mic să fie hrănit cu formulă de lapte. După o anumită perioadă, însă, trebuie începută diversificarea, pentru că micuţul dumneavoastră nu se va sătura doar cu lapte. Ca urmare, părinţii vor începe diversificarea alimentaţiei, care trebuie făcută treptat şi fără a-l forţa pe micuţ, dacă nu este pregătit pentru aşa ceva.

Specialiştii spun că diversificarea la bebeluşi presupune introducerea de alimente solide, pe rând, sub diferite forme. Desigur, în toată această schemă este necesar să se ţină cont că sunt alimente benefice bebeluşilor, dar şi mâncăruri ce nu ar trebui sub nicio formă să facă parte din diversificare.

Medicii de la Spitalul „Isis” din Constanţa sunt de părere că diversificarea trebuie să înceapă, neapărat, după primele şase luni de viaţă, iar până în acel moment bebeluşul să fie alăptat exclusiv. „Cu toate acestea, vârsta nu este una exactă, unii copii fiind pregătiţi mai devreme, în timp ce altii sunt reticenţi şi încep diversificarea mai târziu. Cred că nu este mamă din România care să nu ştie că supa de morcovi, ţelină, dovlecel şi păstârnac este aproape literă de lege în momentul în care, în jurul acestei vârste, bebeluşul începe să primească şi altceva de mâncare în afară de lapte. Ca urmare, reţeta vehiculată de zeci de ani pare să fie varianta cea mai agreată atât de specialişti, cât şi de mamele din ţara noastră, în ceea ce priveşte debutul diversificării unui sugar”, au precizat medicii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU