11 Martie 2019
763 accesări
0 comentarii

Ecografia de şold este extrem de importantă în depistarea displaziei de şold la nou- născut şi sugar, situaţie destul de des întâlnită în rândul celor mici, dar care poate fi remediată dacă este tratată la timp. Aceasta este o examinare nedureroasă, sigură şi poate fi repetată ori de câte ori este nevoie, fără a pune în pericol sănătatea copilului. De obicei, ecografia de şold se efectuează la vârsta de 4-6 săptămâni, aceasta fiind recomandată doar în cazurile care prezintă factori de risc.

În absenţa acestora, investigaţia se va efectua după vârsta de trei luni, dar până la maxim şase luni, când are loc osificarea capului femural, care va împiedica pătrunderea ultrasunetelor. Partea proastă este că, de cele mai multe ori, nu există simptome clare.

Uneori, însă, medicul sau părinţii constată anumite simptome specifice. Acestea se referă la mişcările anormale a femurului în articulaţia şoldului, inegalitatea în lungimea membrelor, mişcările reduse ale coapsei, asimetria pliurilor pielii de pe faţa posterioară a coapsei. Potrivit reprezentanţilor Centrului Medical „Iowemed”, acest tip de ecografie nu doar că este neinvazivă şi neiradiantă, dar are şi o acurateţe ridicată, permiţând aplicarea rapidă a tratamentului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU