Foto: Mental Floss

Foto: Mental Floss
23 Aprilie 2020
751 accesări
0 comentarii

Statisticile arată că trei din patru femei dezvoltă fibroame uterine, dar majoritatea nu sunt conştiente de prezenţa lor, deoarece fibroamele uterine nu provoacă, de multe ori, vreun simptom.

Oamenii de ştiinţă au descoperit, în urma unui studiu, faptul că femeile care au destulă vitamina D au un risc mai mic de a dezvolta fibrom uterin. Studiul respectiv s-a desfăşurat pe o perioadă de trei ani, fiind examinate aproximativ 1.000 de femei cu vârste cuprinse între 35 şi 49 de ani.

Femeile au fost scanate prin metode non-invazive pentru observarea fibroamelor şi li s-au prelevat probe de sânge pentru a se analiza cantitatea de vitamina D din organism. Medicii au precizat că vitamina D se acumulează în corpul unei persoane atunci când se expune razelor ultraviolete, care interacţionează cu substanţele chimice din piele şi ajută corpul să producă mai multă vitamină D.

În acelaşi timp, această vitamină poate fi găsită în lapte şi suplimente alimentare. Oamenii de ştiinţă susţin că, dintre femeile participante, cele care petreceau mai bine de o oră pe zi în soare aveau un risc mai scăzut de apariţie a fibromului, comparativ cu cele care nu obişnuiau să petreacă prea mult timp în compania soarelui. Practic, expunerea la soare, pentru mai mult de o oră pe zi, previne apariţia fibromului cu nu mai puţin de 40 de procente, ceea ce este cu adevărat remarcabil.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU