23 Februarie 2021
1575 accesări
0 comentarii

Medicii neurologi susțin că pacienții care fac mișcare la scurt timp după ce au suferit un AVC au șanse mai mari să se recupereze și rămân cu mai puține dizabilități. La ora actuală, România ocupă locul al treilea, după Bulgaria și Macedonia, atât la incidența AVC, cât și la mortalitatea secundară bolilor cardiovasculare. Îngrijorător este, spun medicii neurologi, că incidența AVC a crescut în rândul categoriei de vârstă sub 30 de ani, în prezent peste 31% din pacienții cu AVC având vârsta între 20 și 64 de ani, față de 25%.

De cele mai multe ori, semnele unui AVC nu sunt evidente. Din punct de vedere strict medical, când există indicii pentru bolile vasculare este deja foarte târziu, sunt de părere specialiştii de la doctorulzilei.ro. Un astfel de semn este accidentul ischemic tranzitoriu (AIT). Acesta nu lasă urme fizice și durează o perioadă scurtă de timp. Din aceste motive, omul are tendința să neglijeze.

Oricum, dacă nu se iau măsuri urgente, riscul unui AVC crește foarte mult în următoarele două săptămâni. De aceea, este obligatoriu ca pacienții aflați în această situație să beneficieze, pe lângă investigarea rapidă a cauzelor şi de tratamentul adecvat, şi de prevenţie primară sau secundară promptă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU