14 Mai 2020
791 accesări
0 comentarii

Foto: Doc.ro

Foto: Doc.ro

În prezent, există două tipuri majore de boli ale ficatului gras: cele induse de alcool și cele non-alcoolice, bolile hepatice grase. În acest sens, steatoza hepatică impune, fără tăgadă, o dietă pentru ficat gras. Dar ce este, de fapt, această afecțiune? Steatoza hepatică, numită și boala ficatului gras afectează aproape o treime din adulți și este una dintre principalele cauze ale insuficienței hepatice.

Bolile hepatice grase non-alcoolice sunt diagnosticate cel mai frecvent la persoanele obeze sau sedentare și la cele care consumă alimente extrem de procesate. Așa că, o dietă pentru ficat gras, cu un conținut scăzut de grăsimi, poate ajuta la reducerea greutății și a riscului de apariție a complicațiilor.

Potrivit site-ului 9 vremparinti.ro, într-un organism sănătos, ficatul ajută la eliminarea toxinelor și produce bilă, o proteină digestivă. Boala hepatică grasă înseamnă prea multă grăsime în ficat, ceea ce îl împiedică să mai funcționeze bine. Iată ce alimente este recomandat să consume cei care se confruntă cu acest diagnostic. În primul rând, cafeaua ajută la scăderea enzimelor hepatice anormale.

Studiile au arătat că acele persoane care suferă de ficat gras, dar consumă cafea au mai puține leziuni hepatice decât cei care nu beau această băutură. În concluzie, cofeina pare să scadă cantitatea de enzime hepatice anormale la persoanele cu risc de boli hepatice.

Totodată, peștii grași precum somonul, sardinele, tonul și păstrăvul au un conținut ridicat de acizi grași Omega-3. Aceștia pot ajuta la îmbunătățirea nivelului de grăsime hepatică și pot reduce inflamația.

În același timp, carbohidrații din cereale integrale, precum fulgii de ovăz oferă organismului energie. Conținutul lor de fibre conferă senzație de sațietate și poate ajuta la menținerea greutății.

Pe lista alimentelor benefice se regăsește și uleiul de măsline, care este bogat în acizi grași Omega-3 și ajută la scăderea nivelului enzimelor hepatice și la controlul greutății.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU