Sursa Casting Call Hub

Sursa Casting Call Hub
24 Aprilie 2020
965 accesări
0 comentarii

Toată ziua auzim, pe canalele media, că, dacă vrem să fim sănătoși, trebuie să consumăm cât mai multe legume, fructe și cereale integrale. Dar ce vă faceți în cazul în care un anumit fruct are prea mulți aditivi, care cresc riscul de apariție a cancerului de colon ori dacă vegetalele nu vă oferă proteine de calitate care refac toate structurile organismului?

Specialiștii spun că trebuie să țineți cont, în fiecare zi, ce mâncați și mai ales să aplicați regula diversității. Spre exemplu, nutriționiștii vă recomandă să consumați peste 30 de tipuri de alimente într-o săptămână, deci țineți-le socoteală.

Dacă rezultă că în șapte zile ați consumat doar cartofi, cafea, carne, pâine, lapte, ouă, salată și mere, nu este bine deloc. Vă întrebați de ce? Pentru că repetarea acelorași alimente înseamnă acumularea acelorași produși rezultați din digestie și a acelorași aditivi. În al doilea rând, aveți grijă să consumați măcar săptămânal cereale integrale sub formă de muesli, paste integrale, pâine integrală, orez. Acestea conțin cele mai multe fibre, care protejează colonul în sensul că absorb produșii nocivi din digestie și nu îi lasă să stea în contact cu mucoasa intestinelor. În plus, favorizează eliminarea rapidă a scaunului. În al treilea rând, dacă vă delectați la un grătar, este absolut necesar să preparați și o salată mare de varză crudă sau murată în sare.

În același timp, puteți consuma alături de friptură muștar, dar natural, nu cu aditivi, coloranți și făină de grâu. Se pare că varza și muștarul conțin compuși cu sulf care intervin în procesul de detoxifiere a organismului.

În această fază, corpul trebuie să distrugă metaboliții intermediari rezultați din digestia cărnii, care sunt mai periculoși decât carnea în sine și o va face cu ajutorul produșilor din varză, muștar, conopidă, gulie, broccoli, rucolla.

De asemenea, faceți tot posibilul să mâncați cât de des puteți, orice fel de vegetale, pentru fibrele pe care le conțin și orice fel de fructe autohtone de preferință.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU