29 August 2019
4085 accesări
0 comentarii

Orice femeie gravidă trece pe parcursul celor nouă luni de sarcină

printr-o serie de transformări. În tot acest timp, ne îngrășăm, devenim mai nervoase, ne schimbăm obiceiurile și chiar gusturile alimentare. Specialiștii Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Euromaterna” susţin că, în timpul sarcinii, gustul și mirosul devin mai accentuate.

„Unii oameni de știință susțin că această transformare se manifestă ca un mecanism de protecție. Se pare că organismul devine exagerat de protectiv și reușește să identifice unele toxine pe care un om normal nu este capabil să le deosebească, dar care copilului nenăscut ar putea să-i facă rău”, au explicat aceştia.

Spre exemplu, ceea ce la un moment dat ne plăcea la nebunie, este foarte posibil să nu ne mai placă însărcinate fiind, sau invers. Atenţie, însă, acest lucru este absolut comun pentru femei, să experimenteze schimbarea gusturilor alimentare în timpul sarcinii. Deși s-au făcut foarte puține cercetări legate de acest fenomen, există câteva observații des întâlnite. Există medici care spun că sarcina este „o furtună ciclonică de hormoni furioși și știm că hormonii au efecte importante asupra organismului”.

De asemenea, prezența unui nivel mare de estrogen în organism poate duce adesea la sporirea senzației de dulce și amar, în gustul alimentelor și scade sensibilitatea la gustul sărat. Din păcate, o senzație frecventă raportată în timpul sarcinii este acel gust metalic, neplăcut în gură, mai ales în timpul primului trimestru. Acesta dispare cel mai ușor cu ajutorul alimentelor acide precum citricele, murăturile, saramura sau bicarbonatul folosit pentru spălarea gurii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU