26 Noiembrie 2019
747 accesări
0 comentarii

Aveţi gura amară? În această situație, este posibil să suferiți de o boală mai gravă, dar poate fi şi semnalul de alarmă al corpului în cazul în care ați consumat anumite produse în exces ori aveți un deficit de bilă. Specialiștii spun că această afecţiune poate fi declanşată de probleme respiratorii, infecţii bacteriene şi alte afecţiuni, până la administrarea anumitor medicamente. Medicii atrag atenţia că în cazul în care acest gust neplăcut persistă, poate reprezenta un semn al unei boli a ficatului. Ei mai spun că o altă cauză a acestui gust poate fi gingivita sau inflamarea gingiilor, dar şi abcesele dentare. După o intervenţie stomatologică, este posibil să vă confruntaţi cu un astfel de simptom, spun specialiştii. Şi problemele gastrice vă pot crea dificultăţi. De exemplu, boala de reflux gastro-esofagian reprezintă o cauză frecventă a gustului amar în gură, mai ales că sucul gastric este împins în sus, spre gât, rezultând modificarea gustului mâncării.

Una dintre cauzele bolii de reflux gastro-intestinal este mâncatul în exces sau consumul de mâncăruri grase şi picante. De asemenea, trebuie amintit și faptul că şi anumite medicamente pot avea efecte neplăcute asupra gustului.

De pildă, antidepresivele pentru anxietate şi tulburări de personalitate, vitaminele prenatale şi chiar antibioticele pot avea acest efect neplăcut. Deseori şi bolile de ficat şi afecţiunile biliare sunt cele care provoacă un gust amar în gură. De asemenea, dereglările hormonale pot declanşa acest simptom, care este experimentat în special de viitoarele mămici.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU