22 Septembrie 2020
565 accesări
0 comentarii

Sursa foto Farmacia Ta

Sursa foto Farmacia Ta

Multe persoane nu știu că toate părțile componente ale gutuiului pot fi folosite în scopuri terapeutice, pornind de la frunze, fructe, sâmburi, până la cotor și chiar scoarța de pe crengile tinere ale gutuiului. Potrivit nutriționistului Isabela Naum, aceste fructe sunt extrem de benefice organismului, în primul rând datorită conținutului lor ridicat de apă, dar și a zaharurilor, vitaminelor și mineralelor (calciu, fier, fosfor, potasiu).

În același timp, gutuile aduc o mulțime de beneficii sănătății, dacă sunt consumate așa cum sunt, dar și sub formă de remedii naturiste ori folosite la prepararea deserturilor.

De exemplu, sub formă de infuzie, decoct, macerat, emulsie sau lichior medicinal, gutuile au grijă de sănătatea digestivă, de problemele respiratorii, dar și de arsuri sau eczeme. Desigur, nici frunzele de gutui nu ar trebui lăsate deoparte, întrucât ele conțin acizi organici, dintre care acidul quinic are cea mai mare concentrație, fiind urmat de acizii citric, oxalic, malic, fumaric și shikimic.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU