23 Octombrie 2019
601 accesări
0 comentarii

Vrem, nu vrem, cu toţii îmbătrânim. Este un proces ireversibil şi orice am face, organismul nu mai funcţionează la fel ca în tinereţe, iar trecerea timpului îşi pune amprenta şi asupra chipului nostru. Practic, îmbătrânirea pielii este un proces fiziologic, care depinde, în parte, şi de programarea genetică a fiecărei persoane, dar şi de factori de mediu, cum ar fi expunerea la radiaţiile ultraviolete naturale sau artificiale şi, nu în ultimul rând, de stilul de viaţă (fumat, consum de alcool, oboseală cronică, stres etc).

Dr. Ionica Ciortan, specialist Medicină Generală şi Integrativă, este de părere că îmbătrânirea cutanată este rezultatul suprapunerii factorilor interni cu cei externi, care duc la degradarea accelerată a colagenului, elastinei şi a acidului hialuronic.

Asociată cu scăderea retenţiei de apă în piele, în timp se diminuează capacitatea antioxidantă, se degradează structura celulară, scade metabolismul energetic, iar în final, pielea capătă un aspect flasc şi ridat.

Tocmai de aceea, a subliniat medicul, este necesar să consumaţi alimente bogate în substanţe antioxidante, dar şi să evitaţi carbohidraţii rafinaţi hiperglicemianţi, cum ar fi făina rafinată, pâinea albă, produsele de patiserie.

În acelaşi timp, este recomandat să utilizaţi acidul retinoic, care este un derivat al vitaminei A, pentru stimularea mecanismelor de reparare a ADN-ului şi a sintezei colagenului. Pentru a afla exact ce se întâmplă cu corpul dumneavoastră, puteţi beneficia de evaluare şi tratament ce depistează precoce semnele şi cauzele declanşatoare. Investigaţiile includ: krinistest, microbiom intestinal, testarea pentru intoleranţe alimentare sau investigaţii de laborator.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU