Sursa South China Morning Post

Sursa South China Morning Post
12 Iunie 2020
604 accesări
0 comentarii

În unele situaţii, medicii le recomandă pacienţilor imunoterapia, adică o serie de tratamente care utilizează propriul sistem imunitar al organismului pentru combaterea bolilor.

Potrivit dr. Liliana Tănase, imunoterapia include mai multe tratamente care funcţionează în moduri diferite. Spre exemplu, unele au rolul de a stimula sistemul imunitar de apărare, în timp ce altele ajută sistemul imunitar să recunoască şi să atace celulele canceroase în mod specific.

În general, agenţii patogeni străini, cum ar fi bacteriile sau viruşii, intră în corpul uman şi duc la apariţia bolilor. Pentru a lupta împotriva acestora, sistemul imunitar începe să producă anticorpi, care se leagă de antigene şi distrug boala.

Totuşi, comparativ cu tratamentele tradiţionale anticancerigene care ţintesc celulele din tumori, medicamentele de imunoterapie stimulează sistemul imunitar al organismului în aşa fel încât să atace celulele canceroase pentru a opri sau încetini creşterea lor sau pentru a limita capacitatea lor de a se răspândi.

De asemenea, dacă imunoterapia este adecvată pentru tratarea cancerului, se vor administra medicamente care întăresc sistemul imunitar. În funcţie de tipul cancerului, imunoterapia poate fi prescrisă împreună cu alte terapii. În general, imunoterapia este folosită pentru

a opri sau încetini dezvoltarea cancerului. În acelaşi timp, imunoterapia poate sprijini organismul în lupta împotriva celulelor canceroase şi distribuie toxinele direct la nivelul celulelor canceroase.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU