18 Aprilie 2018
1551 accesări
0 comentarii

Micropigmentarea este o tehnică la care doamnele şi domnişoarele apelează tot mai des în ziua de azi. Multe dintre acestea se întreabă, însă, când se poate efectua procedura de micropigmentare şi dacă aceasta are contraindicaţii.

Potrivit specialistului în micropigmentare medicală Cerasela Brumă, nu se poate realiza niciun tratament de micropigmentare în următoarele cazuri: herpes sau zona Zoster (activ), conjunctivită, sarcină, intervenţii chirurgicale, chimioterapie, radioterapie, infecţii locale, cicatrici nevindecate. Interdicţii sunt valabile şi dacă există probleme ale pielii în zona aplicării, dermatită, arsuri, ulceraţii ale pielii, infecţii bacteriene, fungicide sau acnee.

„Cu acordul medicului, se poate realiza tratamentul de micropigmentare în următoarele cazuri: pacienţi cu diabet, hemofilie, cardiopatie, leziuni cutanate nediagnosticate, dezechilibru psihologic şi emoţional cu tratament de calmante, somnifere, antidepresive, psihotrope, halucinogene, tratament cu antiinflamatoare, antibiotice, fungicide şi alte boli cronice”, a precizat specialistul.

Totodată, nu se recomandă tratamentul de micropigmentare la pacienţii cu alergie la pigmenţi, afecţiuni ale pielii în zona de aplicare, precum melanom, veruci, psoriazis, urticarie, cancer de piele.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU