Sursa foto: Healthy Eating SF Gate

Sursa foto: Healthy Eating SF Gate
04 Martie 2020
6959 accesări
0 comentarii

Spanacul este o adevărată sursă de sănătate, plină de antioxidanţi, vitamine şi minerale. În primul rând, acesta ajută la curăţarea intestinelor de toxine, uşurează digestia şi contribuie la combaterea asteniei. De asemenea, spanacul ne ajută să rămânem în formă şi ne întăreşte oasele, ne ajută ochii şi previne bolile inflamatorii. În ciuda numeroaselor beneficii, nu toată lumea se poate bucura, însă, de această legumă cu frunze verzi.

Ca urmare, persoanele cu afecţiuni hepatice, reumatice, inflamaţii gastrice şi ale intestinului trebuie să consume cu moderaţie această legumă, datorită conţinutului de oxalaţi de potasiu şi de calciu.

Acidul oxalic este adesea ingerat de oameni în cantităţi foarte mici, deoarece este prezent în unele alimente, în special broccoli, castraveţi, cartofi şi varză.

Cantităţi mai concentrate, sub formă de oxalaţi, se găsesc în legumele cu frunze de un verde închis. Aceste alimente sunt benefice pentru sănătate în cantităţi mici. În cantităţi mari, însă, sunt toxice, datorită proprietăţilor corozive. De asemenea, spanacul trebuie evitat de persoanele care suferă de litiază, deoarece conţine acid uric, dar şi de persoanele constrânse să ţină un regim strict, fără sare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU