Sursa foto Confettissimo

Sursa foto Confettissimo
11 August 2020
450 accesări
0 comentarii

Puţini ştiu că bolile de inimă pot apărea şi din cauza nivelului crescut al colesterolului, care, netratat, creşte riscul de infarct sau accident cerebral. Specialiştii afirmă că, la nivel naţional, mai mult de o treime din populaţie este afectată de hipercolesterolemie. Din păcate, acest lucru se întâmplă, în special, din cauza regimului alimentar bogat în grăsimi şi a sedentarismului.

Desigur, organismul uman are nevoie de colesterol, rolul său fiind, printre altele, acela de a asigura integritatea celulelor şi de a sta la baza unor diverse procese biochimice. De fapt, trebuie subliniat că există două tipuri de colesterol, „rău” (LDL), care se depune pe pereţii vaselor de sânge, şi colesterolul „bun”, pe care ficatul îl poate procesa şi apoi elimina din organism.

Cert este că nivelul total de colesterol sangvin nu trebuie să depăşească valoarea de 200 mg/dl. Dacă se întâmplă ca aceste valori să fie depăşite, ar trebui să începeţi să luaţi măsuri, înainte ca nivelul de colesterol să nu mai poată fi controlat. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că, deseori, hipercolesterolemia este cauzată de alimentaţia bogată în grăsimi saturate (produse de origine animală, dar şi margarină), dar îndeosebi de lipsa activităţii fizice, dar şi de fumat, aşa că încercaţi să renunţaţi la acest viciu.

Pe de altă parte, pacienţii care au probleme cu colesterolul nu prezintă niciun fel de simptome, dar, în timp acesta se depune pe vasele de sânge. „Astfel, se instalează şi ateroscleroza, afecţiune ce produce infarctul miocardic. Ateroscleroza reprezintă o afecţiune cronică şi, din păcate, fluctuaţiille de risc pe termen scurt provoacă evenimente acute, cum ar fi infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral”, a precizat dr. Gheorghe Andrei Dan.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU