Sursa foto: Your Health

Sursa foto: Your Health
19 Februarie 2020
1111 accesări
0 comentarii

De cele mai multe ori, atunci când simţim înțepături în piept, în zona inimii, ne speriem şi ne gândim că suferim de vreo boală cardiacă sau că am suferit un infarct. Potrivit dr. Isabela Ilie, înțepăturile în piept pot apărea din diverse cauze, cum ar fi: stres, lipsă de calciu, spasmofilia, efort fizic sau intelectual intens, mese copioase, palpitații sau dificultăți respiratorii.

„Oamenii au impresia că, în astfel de situaţii, se confruntă cu boli cardiace, dar ei trebuie să ştie că înţepăturile nu sunt cauzate de inimă, pot fi dureri intercostale sau boli pulmonare. Desigur, aceste simptome nu sunt periculoase și dispar după administrarea de calmante, de calciu și magneziu sau dispar chiar de la sine. Pe de altă parte, înțepăturile pot fi simptomele unor boli endocrine (hipertiroidie) sau ale unor boli pulmonare (pneumoniile, bronșitele și bronhopneumoniile).

Foarte important, însă, este faptul că aceste manifestări nu trebuie neglijate, deoarece pot degenera în miocardită, inflamația mușchiului inimii și ulterior în insuficiență cardiacă. Aceste înțepături sunt într-un punct fix și dispar după schimbarea poziției. În schimb, durerea de cauză cardiacă acoperă o mai mare suprafață a pieptului și iradiază spre umărul și brațul stâng”, a explicat medicul.

Ca urmare, este recomandat ca persoanele ce prezintă aceste simptome să meargă la un control medical, pentru a evita situațiile neplăcute pe viitor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU