17 Octombrie 2019
748 accesări
0 comentarii

Adolescenţii şi copiii din ziua de azi consumă doar un sfert din cantitatea recomandată de fructe şi legume şi mai puţin de două treimi din cea de lactate, dar depăşesc recomandarea de aport la carne, grăsimi şi dulciuri şi au carenţe de vitamina D şi vitamina E. Nutriţioniştii recomandă introducerea lactatelor în dieta tuturor persoanelor care doresc să îşi ţină sub control greutatea corporală şi să aibă un stil de viaţă sănătos şi echilibrat.

Iaurtul este un aliment foarte bogat în nutrienţi, inclusiv în proteine, vitamine ca B2, B6, B12, calciu, potasiu, zinc şi magneziu, având o aciditate care creşte bio-disponibilitatea anumitor nutrienţi, precum calciul. Există studii potrivit cărora calciul şi alţi nutrienţi care se găsesc din abundenţă în iaurt - proteinele şi acizii graşi cu lanţ scurt - facilitează pierderea în greutate şi topirea depozitelor adipoase. Iaurtul este un aliment săţios care, ca parte a unei diete sănătoase, poate să îi ajute pe toţi cei care vor să aibă o greutate optimă să îşi atingă obiectivul.

De asemenea, în ultimii ani, cercetările din domeniul nutriţiei sănătoase au semnalat rolul pe care alterarea florei microbiene din colon îl are în producerea obezităţii. Iaurtul, chiar şi cel care nu este hipocaloric, este considerat un aliment funcţional ce conţine probiotice şi care, prin capacitatea sa de a echilibra flora microbiană din colon, are şi o acţiune anti-obezitate.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii