13 Noiembrie 2020
476 accesări
0 comentarii

Lăptişorul de matcă este un tonic cu proprietăţi extraordinare pentru organismul uman, dar specialiştii afirmă că pentru a înţelege cum funcţionează lăptişorul de matcă trebuie, mai întâi, să ştim câteva lucruri despre albine. Dr. Alice Popescu, apifitoterapeut, spune că oul din care iese o albină lucrătoare este hrănit cu lăptişor de matcă doar trei zile şi apoi cu miere, în timp ce acela din care rezultă o matcă este nutrit exclusiv cu lăptişor de matcă.

„Lăptişorul de matcă este foarte bogat în nutrienţi, vitamine şi substanţe asemănătoare hormonilor feminini”, precizează medicul. Din aceste considerente, curele cu lăptişor de matcă sunt restricţionate când vine vorba de copii cărora, administrat în doze mari, le poate stimula pubertatea. În cazul băieţilor, de exemplu, există riscul să apară caracteristici feminine din cauza hormonilor conţinuţi în lăptişor. Nu trebuie înţeles greşit însă: dacă este vorba despre o situaţie de urgenţă administrarea este chiar indicată, pentru că acţiunea imunostimulatoare a lăptişorului de matcă este incontestabilă.

„Astfel, un copil care a suferit un accident şi a stat mult timp în spital, poate urma o cură pentru a se putea reface mai repede. Acelaşi lucru şi dacă este vorba despre un copil cu tuberculoză sau peritonită şi se află în convalescenţă. Şi la ei se poate administra fără grijă”, a adăugat specialistul. Totodată, cura cu lăptişor de matcă este indicată în afecţiunile ginecologice, acolo unde există menstruaţii neregulate, dar şi în geriatrie, efectele fiind spectaculoase.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU