31 Ianuarie 2020
3442 accesări
0 comentarii

Sunt persoane care, deși își controlează foarte atent alimentația, continuă să se îngrașe, așa că acestea ar trebui să ia în calcul și alți factori, care nu țin neapărat de alimentație. Spre exemplu, a precizat dr. Alessia Munteanu, multe medicamente antidepresive pot duce la creșterea în greutate, așa că, dacă ați fost diagnosticat cu depresie și luați tratament pentru această afecțiune, este posibil să luați încet-încet în greutate.

Specialiștii spun că există o listă lungă de medicamente care pot provoca creșterea în greutate: anticoncepționale, medicamente pentru terapie hormonală, steroizi, beta-blocante pentru bolile de inimă și tensiunea arterială, medicamente anti-convulsii, medicamente pentru cancerul de sân, unele tratamente pentru poliartrita reumatoidă și chiar unele medicamente pentru migrenă și arsuri la stomac.

În cazul în care observați o creștere în greutate care nu se justifică prin schimbarea stilului de viață, uitați-vă la prospectele medicamentelor pe care le cumpărați și este posibil să observați că aceasta este cauza.

Spre exemplu, deficiența de magneziu, fier sau vitamina D poate compromite sistemul imunitar, scădea nivelul de energie sau modifica metabolismul în feluri în care să îngreuneze respectarea unui stil de viață sănătos.

Astfel, de cele mai multe ori, veți încerca să compensați crescând consumul de cafeină, dulciuri și carbohidrați simpli.

Sfatul medicului: faceți un control, un set complet de analize, pentru a identifica orice tip de deficit, pe care încercați, apoi, să îl compensați, fie printr-o dietă adecvată, fie cu ajutorul suplimentelor alimentare recomandate de specialist.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU