Foto: Pinterest

Foto: Pinterest
21 Iulie 2020
853 accesări
0 comentarii

Conjunctivita la copii este o afecțiune a membranei interne a pleoapei ochiului și, în cazul copiilor, poate fi extrem de neplăcută. De ce? Pentru că, de cele mai multe ori, este contagioasă și se manifestă prin ochișori roșii, lăcrimoși și secreții abundente la colțul ochiului, arată site-ul totuldespremame.ro.

Mai grav este că această conjunctivită este descrisă ca fiind o infecție a membranei oculare și este clasificată în funcție de natura ei: virală, bacteriană sau alergică.

Cum spuneam, este extrem de contagioasă, motiv pentru care copilul ar trebui izolat pe perioada manifestării acestei boli și supravegheat pentru a întreține o igienă strictă. Dr. Simona Pecec a declarat că trebuie să facem diferența, însă, între conjunctivită și ochișorii lipicioși ai bebelușului în primele săptămâni de viață.

„Dacă, în primul an de viață al unui copil, părinții sesizează că micuțul lor face conjunctivită în mod repetat, poate fi vorba de o condiție patologică numită imperforație de canal lacrimal, adică drenajul normal al lacrimilor este împiedicat, ca și funcția de curățare a acestora, deci ochiul este foarte sensibil la contaminarea microbiană din mediul extern. De cele mai multe ori, în astfel de situații, medicul recomandă intervenție chirurgicală”, a explicat medicul.

Simptomele sunt următoarele: pleoapele și uneori globul ocular sunt roșii, apar senzația de usturime și mâncărime la nivelul ochilor, secrețiile sunt abundente, incolore sau alb-gălbui în colțul ochiului care, după o perioadă de repaos, mai ales noaptea la somn, pot duce la lipirea pleoapelor.

Totodată, mai există și conjunctivita de bazin, care este tot un tip de conjunctivită alergică, ce se produce din cauza intoleranței la substanțele din piscinele în care înoată copii.

Indiferent de situație, se recomandă consultul unui medic, în cazul în care suspectaţi că cel mic ar putea avea conjunctivită, deoarece numai medicul poate identifica cauza și astfel poate oferi cel mai bun tratament.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU