Sursa Youtube

Sursa Youtube
06 August 2020
850 accesări
0 comentarii

Pacienţii sunt diagnosticaţi cu tahicardie atunci când bătăile inimii sunt mai rapide decât cele normale, în general peste 90-100 de bătăi pe minut. De cele mai multe ori, această stare este declanşată de către o activitate fizică intensă, griji, probleme, stres.

Specialiştii spun că această tahicardie mai poate apărea şi din cauza consumului exagerat pe bază de cafeină, a fumatului ori a consumului de substanţe cu efect halucinogen. De asemenea, tahicardia mai poate fi declanşată de febră sau diferite probleme ale sistemului electric al inimii. Trebuie menţionat, însă, că există şi persoane care se nasc cu aceste probleme, în timp ce la alţii apar din cauza hipertensiunii arteriale, a unui atac de cord sau a altor afecţiuni cardiace pe care le au în istoric.

Potrivit dr. Ioana Constantin, majoritatea persoanelor cu tahicardie nu au simptome, dar este posibil ca la un moment dat să observe că inima le bate repede sau neregulat. Aceste tipuri de modificări ale bătăilor inimii se numesc palpitaţii. Pe de altă parte, câteodată, o bătaie prea rapidă a inimii împiedică inima să pompeze suficient sânge în corp. Mai departe, acest lucru poate cauza simptome precum probleme de respiraţie, dureri toracice, ameţeli şi chiar leşin.

„Dacă vă confruntaţi cu astfel de stări, mergeţi la un medic. Tahicardia se va diagnostica printr-un test numit electrocardiogramă, cu ajutorul căreia se măsoară activitatea electrică a inimii. Desigur, este posibil să aveţi nevoie şi de alte teste, pentru a vedea dacă o altă afecţiune cauzează bătăile rapide ale inimii, dar acest lucru îl decide numai medicul”, a explicat specialistul. Dr. Constantin a precizat că, în cazul în care aveţi dificultăţi în a respira sau aveţi dureri în piept care durează mai mult de

câteva minute, nu staţi pe gânduri şi sunaţi imediat la 112. Dacă nu aveţi aceste probleme, dar simţiţi că inima bate rapid sau neregulat, şi în această situaţie consultaţi-vă medicul, pentru că este clar că ceva nu este în regulă.

Tratamentul depinde de cauza care a declanşat-o

Deseori, tratamentul tahicardiei depinde de cauza care a declanşat-o. Totuşi, atunci când bătăile inimii sunt foarte rapide, medicul poate avea câteva recomandări pentru încetinirea acestora. Acest tratament include medicamente pentru a putea ţine sub control frecvenţa sau ritmul bătăilor inimii. Specialiştii mai recurg, uneori, la un alt tip de tratament numit cardioversie, care presupune aplicarea unui curent electric uşor asupra inimii, pentru a-i reseta ritmul. Apoi, mai există o soluţie pentru această problemă, respectiv montarea unui defibrilator, pe care medicul îl poate pune în corp, pentru a ajuta la reglarea ritmului cardiac, cu ajutorul unor curenţi electrici uşori.

În primul rând, a precizat medicul, tahicardia provocată de consumul excesiv de cofeină sau fumat poate fi prevenită prin schimbarea acestor obiceiuri. Cel mai important este ca bolnavii să realizeze cât de nocive sunt aceste vicii. În concluzie, există o serie de activităţi care menţin inima în stare perfectă de funcţionare. Înainte de toate, se recomandă consumul constant de fructe, legume şi produse lactate. După aceea, încercaţi să mergeţi cât puteţi de mult pe jos şi mai ales să slăbiţi, dacă nu aveţi o greutate corporală optimă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU