18 Iunie 2025
39 accesări
0 comentarii

La ora actuală, mierea reprezintă unul dintre cele mai apreciate produse naturale, fiind întrebuințată nu doar ca produs alimentar, ci și în sănătate, ca tratament alternativ, naturist. Potrivit specialiştilor, aceasta se poate folosi ca îndulcitor (în ceaiuri, alimente), dar poate fi și un probiotic natural, ceea ce înseamnă că ajută la hrănirea bacteriilor bune din intestin. Pentru că ea conține cantități mici de polen poate ajuta la construirea imunității la alergii în timp (o lingură de miere pe zi)şi ajută la îmbunătățirea somnului. Deși există o multitudine de modalități în care mierea poate fi utilizată, este important ca aceasta să nu fie consumată în exces și nici să înlocuiască tratamentul (dacă acesta există) prescris de un medic.

Mare atenţie, însă! Pentru bebelușii cu vârsta mai mică de un an nu este recomandată, pentru că poate provoca o afecțiune gastrointestinală rară, dar gravă (botulism infantil), cauzată de expunerea la sporii Clostridium botulinum. Bacteriile din spori pot crește și se pot înmulți în intestinele unui bebeluș, producând o toxină periculoasă. De asemenea, unele persoane sunt sensibile sau alergice la anumite componente specifice din miere, în special la polenul de albine. Alergiile la polenul de albine pot provoca reacții adverse grave și, uneori, fatale. Semnele și simptomele unei reacții includ: respirație șuierătoare; amețeli; greață; vărsături; slăbiciune; transpirație excesivă; leșin; ritmuri neregulate ale inimii (aritmii) etc.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU