20 Ianuarie 2020
8023 accesări
0 comentarii

Migrena reprezintă o suferinţă cronică caracterizată prin dureri de cap moderat-severe, recurente. Acestea poate apărea la intervale mai scurte sau mai lungi de timp. În ceea ce priveşte simptomele, acestea constau în greaţă, vărsături, sensibilitate la lumină sau la zgomot, dar sunt agravate, în special, de activitatea fizică.

Practic, este cea mai frecventă cauză pentru dureri severe de cap - aproximativ 20% dintre femei şi 6% dintre bărbaţi sunt afectaţi. „De regulă, debutul este frecvent în adolescenţă sau în copilărie, întâlnită cu frecvenţă maximă la persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 şi 55 de ani. După 55 de ani frecvenţa atacurilor scade, în special la femei. În general, persoanele care suferă de această problemă au o deficienţă uşoară de vitamina D, riboflavină (vitamina B2) şi coenzima Q10, o substanţă similară vitaminelor, ce se regăseşte în fiecare celulă a organismului, utilizată pentru producerea de energie, dar şi pentru creşterea şi întreţinerea celulelor”, a precizat dr. Delia Comişan.

Totodată, această deficienţă poate fi implicată în apariţia migrenelor, însă legătura nu este una clară, conform studiilor existente la ora actuală. Practic, sunt necesare studii suplimentare pentru a clarifica dacă un aport sporit de vitamine este eficient în cazul pacienţilor cu migrene sau dacă numai cei cu o deficienţă uşoară beneficiază de pe urma unor astfel de suplimente de vitamine.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU