Foto: Exquis.ro

Foto: Exquis.ro
20 Mai 2020
913 accesări
0 comentarii

În caz că nu ştiaţi, de cele mai multe ori, mirosul neplăcut al materiilor fecale este dat de alimentele pe care le consumăm şi care sunt digerate cu ajutorul enzimelor, ulterior acestea ajungând în colon, unde există o colonie de bacterii mai mult sau mai puţin benefice.

Conform datelor csid.ro, mai pot exista situaţii când anumite afecţiuni pot determina acest simptom neplăcut, precum şi diaree, balonare sau flatulenţă.

Specialiştii susţin că şi administrarea de antibiotice poate duce la apariţia mirosurilor urâte. Spre exemplu, persoanele care trebuie să urmeze un tratament cu antibiotic se pot confrunta cu diaree, dureri abdominale, crampe, febră şi materii fecale al căror miros este greu de suportat.

De asemenea, lactoza este un zahar prezent în mod natural în lapte şi produse lactate, pe care corpul îl digeră cu ajutorul unei enzime numite lactază. Astfel, în cazul unei persoane intolerante la lactoză, această lactază este produsă în cantităţi insuficiente, motiv pentru care nu are loc o digestie corectă.

În acest fel, pot apărea simptome precum balonare, gaze intestinale, crampe abdominale, scaune moi urât mirositoare şi senzaţie de greaţă. În plus, mirosul urât al materiilor fecale poate fi determinat şi de o afecţiune autoimună numită celiachie, care constă în reacţia anormală a sistemului imunitar la gluten, proteina din grâu, orz, secară. Pe termen lung, această afecţiune poate duce la malabsorbţia substanţelor nutritive din alimente.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU