13 August 2020
674 accesări
0 comentarii

Foarte multe femei sunt diagnosticate în ziua de azi cu chist ovarian, o afecţiune ginecologică ce poate fi întâlnită la toate vârstele. Acest chist este o formaţiune asemănătoare unei pungi cu conţinut lichid, situată în interiorul sau pe suprafaţa ovarelor, acestea apărând din cauza ovulaţiei. Partea bună este că, majoritatea chisturilor sunt benigne. Totuşi, unele pot cauza probleme precum eclatarea (ruptura), sângerări şi dureri pelvine. Tocmai de aceea, în unele cazuri, este necesară intervenţia chirurgicală, pentru a le îndepărta.

Potrivit specialiştilor Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”, aceste formaţiuni se evidenţiază ecografic, fiind de dimensiuni şi tipuri diferite. Indicaţia acestor chisturi ovariene este ca ele să fie depistate din timp şi mai ales ţinute sub control, pentru a trata posibilele complicaţii.

„Primele semne sunt greaţa, durerea, ameţelile, sângerările vaginale. Tratamentul chisturilor ovariene poate varia, însă, în funcţie de vârsta pacientei, tipul şi dimensiunile acestuia, precum şi de simptome”, au declarat medicii. Aceştia au mai spus că o astfel de afecţiune poate fi depistată dacă mergeţi anual la un control ginecologic.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU