30 Septembrie 2019
809 accesări
0 comentarii

Nu vă gândiți că orice durere de cap, combinată cu un nas înfundat poate fi sinuzită, pentru că nu este așa. Este posibil ca uneori să fi contactat o mică răceală, o tratați și scăpați de chin.

Totuși, dacă au trecut câteva zile și starea de rău persistă, este o problemă, mai ales dacă între timp au apărut și secreții purulente și simțiți că abia vă mai puteți ține capul drept. În acest caz, spune dr. Raluca Istrate, medic de familie, poate fi vorba despre sinuzită, iar netratată corect, aceasta se poate croniciza.

„Sinuzita apare în urma inflamării mucoasei care căptușește sinusurile, mici cavități anexate foselor nazale. Legătura cu fosele nazale permite drenarea mucusului și eliminarea lui. În sinuzită, drenajul sinusurilor este afectat, ceea ce duce la acumularea mucusului. Rețineți, însă, deseori, sinuzita apare după o răceală, când virusul care a provocat-o atacă și mucoasa pereților sinusurilor. Uneori, sinuzita virală se poate asocia și cu o infecție bacteriană, dar boala poate fi provocată de alți microbi sau alergii”, a subliniat medicul.

Mai grav este că sinuzita netratată poate duce chiar la un șoc septico-infecțios, pacientul aflându-se în pericol. Tocmai de aceea, prezența la medic este obligatorie, întrucât numai un specialist poate pune diagnosticul. Desigur, analizele de laborator și cele imagistice sunt cele care, pe lângă consultul ORL, pot diferenția o sinuzită de anumite forme de cancer, spre exemplu.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU