Sursa: Medical News Today

Sursa: Medical News Today
Sursa: Medical News Today
Boli şi afecţiuni
495 accesări 09 Aprilie 2020 95 comentarii

Nu neglijaţi simptomele! Preveniţi apariţia cancerului genital!

An de an, mii de femei sunt diagnosticate cu cancer genital, care, din păcate, se poate dezvolta în orice segment al aparatului genital. Cele mai frecvente localizări sunt la nivelul colului uterin, la nivelul uterului și la nivelul ovarului. Gravitatea este diferită în funcție de localizare, astfel, de exemplu, neoplasmul tubar este mult mai agresiv decât cel al ovarului.

Dr. Ion Așchie, medic chirurg a declarat că, în România, de cele mai multe ori, boala este descoperită în stadii destul de avansate, și mai puțin în stadii incipiente. Acest lucru se întâmplă în mare parte din cauza abandonării screening-ului de col uterin. „În țările unde acest lucru se întâmplă în continuare, frecvența neoplasmului colului uterin a scăzut, fiindcă stă la îndemâna doctorului să diagnosticheze destul de precoce această boală. Un alt motiv pentru care această boală se diagnostichează în stadii mai târzii la noi este educația populației. De asemenea, frecvența cancerului de col uterin este mai mare în cazul în care se produc infecții cu virus papilomatos, infecții care au la dispoziție vaccinarea. Ca urmare, dacă vaccinarea se produce înaintea infectării este un mare beneficiu. Astfel, femeile care sunt vaccinate între 19 și 26 de ani sunt cu 70% mai protejate decât populația nevaccinată. Referitor la terapie, ca în orice localizare neoplazică, cu cât stadiul este mai incipient, cu atât terapia este mai eficientă și mai puțin agresivă. Dacă e să ne referim la colul uterin, sunt deosebit de importante raporturile pe care le are cu organele vecine, cum ar fi vezica urinară, ureter, rectul sau marile vase pelvine. Le amintesc femeilor faptul că, în evoluție, pot invada aceste structuri. Invadarea acestor structuri presupune terapii foarte agresive, chiar o chirurgie mutilantă precum exenterația pelvină anterioară sau pelvectomie totală. Ar fi nedrept să ne amintim despre aportul benefic al radiochimioterapiei la acești pacienți”, a explicat medicul.

Multe cazuri apar după vârsta de 50 de ani

În ceea ce priveşte cancerul corpului uterin, acesta este întâlnit mai frecvent la femeile care au depășit vârsta de 50 de ani. Ca și la nivelul colului, neoplasmul de corp uterin poate să fie diagnosticat prin RMN, ca investigație imagistică, dar și prin histeroscopie și biopsie dirijată.

Desigur, şi în neoplasmul uterin este aceeași situație, cu cât stadiul este mai incipient, cu atât terapia este mai eficientă și mai puțin mutilantă. Lucrurile stau, însă, cu totul altfel, în cazul cancerului ovarian.

Despre acest tip de cancer, a precizat dr. Aşchie, acesta prezintă o particularitate cu totul deosebită. Practic, el începe prin a fi o tumoră ovariană și sfârșește prin a genera o boală peritoneală. În timp, în corp se produc implante neoplazice la nivelul seroasei peritoneale. Celulele neoplazice au un tropism cu totul aparte pentru peritoneu și în astfel de stadii, evident că boala este avansată și terapiile sunt extreme de agresive.

Partea bună a lucrurilor este că, în prezent, pe piaţă există o mulţime de citostatice la care unele forme de cancer ovarian răspund foarte bine. Altfel, s-ar impune intervenții care constau în rezecții complexe multiorganice și vă puteți da seama că și evoluția postoperatorie este mult mai dificilă.

Pentru a preveni apariţia oricărui tip de cancer, femeile trebuie să fie foarte atente la sănătatea aparatului genital, mai ales în perioada de premenopauză și după menopauză. Cu toate acestea, un procent cuprins între 1% şi 5 % dintre pacientele cu astfel de cancer sunt tinere. De aceea, femeia, indiferent de vârstă, trebuie să fie atentă la primele manifestări de anormalitate pentru a efectua investigații la timp și a preîntâmpina orice boală.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

88 comentarii

azi, ora 09:10 Williamvah
sildenafil and dapoxetine tablets super kamagra mat

kamagra shop erfahrungen http://kamagrabax.com/ - kamagra oral jelly wirkung bei frauen kamagra online kamagra now reviews

joi, 2 iulie Robertbeell
kamagra oral jelly sildenafil vol 3 mat

kamagra shop deutschland test http://kamagrabax.com/ - kamagra plus forum kamagra oral jelly ajanta kamagra 100 chewable

joi, 2 iulie Dennishurgy
kamagra bestellen utrecht mat

kamagra oral jelly kaufen wien http://kamagrabax.com/ - kamagra 100mg oral jelly review kamagra oral jelly kamagra reviews

joi, 2 iulie Williamvah
kamagra gold 1200din mat

kamagra oral jelly 100mg pouzitie kamagra 100mg kamagra oral jelly wirkung kamagra jelly kamagra

30 iunie Robertbeell
kamagra 100mg oral jelly (sildenafil) 5gm mat

kamagra novi sad http://kamagrabax.com/ - kamagra 100mg chewables ajanta kamagra 100mg kamagra gel forum hr

30 iunie Dennishurgy
kamagra oral jelly wirkung bei frauen mat

kamagra soft / chewable 100 mg http://kamagrabax.com/ - kamagra forum opinie kamagra 100mg kamagra 100 gold upotreba

30 iunie Williamvah
kamagra london reviews mat

super kamagra forum hr buy kamagra kamagra oral jelly vs viagra buy kamagra kamagra jelly india

28 iunie Robertbeell
kamagra soft chewable tablets 100 mg mat

kamagra 100mg oral jelly uk http://kamagrabax.com/ - kamagra kopen belgie kamagra 100mg kamagra usa website

28 iunie Dennishurgy
kamagra oral jelly kaufen wien mat

kamagra store gutschein http://kamagrabax.com/ - kamagra 100mg tablets for sale kamagra kamagra kopen rotterdam winkel

28 iunie Williamvah
buy kamagra oral jelly online in india mat

kamagra oral jelly 5gm sildenafil http://kamagrabax.com/ - kamagra plus forum kamagra jelly kamagra shop deutschland erfahrung 2015

123...9
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.