Frumuseţe
575 accesări 27 Ianuarie 2021 0 comentarii

O piele sănătoasă se obține cu vitaminele potrivite

Mineralele și vitaminele de care are nevoie o piele sănătoasă se regăsesc în natură. Pentru a avea o piele radiantă și sănătoasă, este nevoie atât de o cremă potrivită, dar și de o dietă cu vitaminele potrivite. Acestea pot fi încorporate fie prin alimentație, prin fructe și legume, fie ca suplimente farmaceutice. Iată câteva dintre beneficiile aduse de vitamine:

Vitamina C - acțiunile sale antioxidante sunt cunoscute, iar în combinație cu vitamina E face adevărate minuni, spun medicii. Protejează pielea de arsurile solare, apără de cancerul de piele, întârzie apariția ridurilor. Sursele de vitamina C sunt kiwi, căpșuni, papaya, portocale, lămâi, grepfrut, mango, ananas, pepene, iar sursele de vitamina E sunt roșiile, morcovii, măslinele, spanacul, porumbul etc.

Vitamina A - o vitamină pe care corpul nu o poate depozita, astfel că, dacă în dietă există suficientă vitamina A, suplimentarea ei nu va avea efecte benefice. Dacă nivelul ei scade, efectele se văd imediat: pielea își pierde fermitatea și culoarea. Vitamina A se regăsește în cartofi dulci, broccoli, spanac, dovleac, morcovi, ardei gras, mazăre, legume, ștevie, caise, pepene roșu.

Complexul vitaminelor B - cea mai importantă, din punct de vedere dermatologic, este vitamina B7. Dacă există o carență, crește riscul de apariție a afecțiunilor dermatologice grave, precum dermatita sau alopecia (căderea părului). Cele mai bune surse sunt salata verde, căpșunele, ceapa, ouăle, laptele de vacă și capră, castraveții, orezul și cerealele.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.