Foto: Retete Merisor

Foto: Retete Merisor
31 Iulie 2020
586 accesări
0 comentarii

La ora actuală, orezul brun reprezintă unul dintre cele mai nutritive şi populare alimente din întreaga lume, motivele fiind diverse, de la bogăţia în nutrienţi la uşurinţa cu care se poate cultiva, precizează specialiştii „Elytis”. Aceştia spun că, în comparaţie cu orezul alb, cel brun este bob întreg, ceea ce înseamnă că acesta conţine toate cele trei părţi ale seminţei, ceea ce înseamnă că este mai bogat în fibre şi alte elemente nutritive, precum vitamine şi minerale.

Acest tip de orez este bogat în fibre, nu are gluten şi poate fi folosit la o sumedenie de mâncăruri. De asemenea, nu conţine colesterol şi are urme foarte puţine de sodiu şi grăsimi. Aşadar, beneficiile de sănătate au la bază faptul că este un grăunte întreg. Totodată, fibra din orezul brun ajută la scăderea colesterolului, ajută la digestie şi previne formarea cheagurilor de sânge.

De asemenea, indicele glicemic al orezului brun este de 55, ceea ce-l face aliment cu indice scăzut, pe când cel alb are 64. Indicele se referă la cât de repede şi de mult un aliment creşte nivelul de glicemie după consum. Pe lângă toate acestea, mineralele găsite în orezul brun pot fi asociate cu un risc mai scăzut de apariţie a anumitor tipuri de cancer, boli cardiovasculare, atac cerebral şi diabet de tipul 2.

Alţi nutrienţi importanţi sunt vitaminele B - implicate în multe funcţii biologice, fierul - un mineral pe care corpul îl foloseşte pentru transportarea oxigenului în sânge, magneziul, implicat în peste 300 de funcţii biologice şi seleniul, şi el implicat în sistemul imunitar şi cu rol de reglare a glandei tiroide.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU