Foto: Avantaje.ro

Foto: Avantaje.ro
31 Iulie 2020
568 accesări
0 comentarii

Întâmpinaţi probleme cu acneea, petele sau ridurile fine? Dacă vă aflaţi într-o astfel de situaţie, puteţi apela la peelingul chimic, care poate fi soluția perfectă pentru dumneavoastră. Acest tratament dermatologic este destinat combaterii mai multor afecțiuni cutanate care efectiv șterg anii de pe fața voastră, susţin specialiştii.

Peelingul chimic reprezintă o tehnică non-chirurgicală modernă de tratare rapidă a imperfecțiunilor tenului, printre care hiperpigmentarea rezultată în urma expunerii la soare, cicatricele lăsate de acnee și ridurile fine. Pentru cei care aveau impresia că peelingul chimic este o procedură dureroasă, îi informăm că aceasta este o procedură non-invazivă, prin care se obține uniformizarea pielii și îmbunătățirea texturii acesteia, datorită unei exfolieri profunde, controlate, a epidermului. Astfel, cu ajutorul unei substanțe chimice, este îndepărtat stratul superior de celule moarte al pielii și, în același timp, este stimulată regenerarea celulară. La final, rezultatul este un ten vizibil întinerit, mai neted, mai uniform și mai luminos.

Potrivit dr. Mihaela Radu, peelingul îmbunătățește aspectul și textura pielii, decolorează petele inestetice și uniformizează nuanța pielii, ameliorează cicatricile post-acnee și reduce semnificativ dimensiunea porilor. Pentru un rezultat optim, medicul dermatolog folosește un anumit tip de acid adaptat fiecărei afecțiuni în parte pentru a obține cel mai bun rezultat terapeutic.

Procedura poate fi efectuată de ambele sexe

„Peelingul chimic se adresează atât persoanelor de sex feminin, cât și bărbaților care se confruntă cu diverse probleme dermatologice. Înaintea primei ședințe de peeling chimic, este necesară o consultație dermatologică pentru a stabili ce tip de peeling este necesar și pentru a verifica dacă există contraindicații pentru această procedură. De asemenea, pacientul primește informații utile în legătură cu pregătirea pielii înainte de peeling, detalii despre procedura în sine, dar și sfaturi utile pentru menținerea rezultatelor pe termen lung. În general, o ședință nu durează mai mult de 15 minute, dar de regulă, sunt necesare mai multe ședințe la interval de 10-14 zile, pentru a obține rezultatul dorit”, a explicat medicul.

Specialistul a precizat că această procedură este folosită deja în întreaga lume, de mai multă vreme și este recomandată nu numai pacienților cu afecțiuni cutanate, dar și celor care doresc să își îmbunătățească aspectul general al tenului. Prin peeling chimic tenul devine mai luminos, catifelat, iar ridurile fine sunt reduse substanțial.

„Atât timp cât pacientul urmează indicațiile medicului, intervalul de efectuare a ședințelor de peeling și numărul lor, putem cu siguranță să obținem rezultate spectaculoase. Putem vindeca acneea, putem ameliora și estompa cicatricile postacnee, iar fața pătată (melasma) poate dispărea împreuna cu ridurile fine. Chiar și după prima ședință de peeling chimic, pacientul pleacă acasă cu o față mai fină, mai luminoasă și o senzație minunată de reîmprospătare a tenului”, a subliniat dr. Radu.

Pentru rezultate optime, după efectuarea peelingului chimic, este importantă evitarea machiajului care încarcă tenul, dar și a ingredientelor care pot irita pielea. Dacă este, totuși, aplicat machiajul, este indicată utilizarea unei pulberi minerale care nu va înfunda porii și folosirea unor aplicatoare de machiaj curate și fără bacterii. În plus, pentru că după un peeling chimic, pielea este mai sensibilă la soare, este necesară protecția solară în fiecare zi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU