19 Iulie 2017
3980 accesări
0 comentarii

Unele cupluri, oricât de mult şi-ar dori să conceapă un copil, acest moment întârzie să apară, însă nu din cauză că unul din parteneri ar avea vreo problemă fizică de sănătate, ci din cauza unor tensiuni şi neînţelegeri din interiorul cuplului. Iată ce spun psihologii despre acest aspect.

„De ce ar fi nevoie de consiliere psihologică în încercările de a concepe un copil, deoarece la începutul drumului, cuplul poate întâmpina dificultăţi de concepere a unui copil, pe acest fond iscându-se diferite conflicte între parteneri şi sentimente din cele mai greu de gestionat: furie, ruşine, dezamăgire, frustrare. Terapia poate ajuta cuplul să facă faţă sentimentelor de vinovăţie sau furie exprimate sau reprimate, care pot apărea între doi parteneri, înspecial atunci când numai o singură persoană este infertilă. Cuplul obţine o bună comunicare şi înţelegere, pentru a descoperi dacă sunt blocaje emoţionale, pentru a face faţă procedurilor de fertilizare, pentru luarea deciziilor cu privire la tratament.

Consilierea nu poate oferi o soluţie la problema de infertilitate, însă alături de procedurile medicale poate contribui la naşterea unei noi vieţi”, explică psihologul Veronica Ardelianu.

Taguri articol: familie psiholog cupluri fertilitate fertilizare veronica ardelian

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU