24 Noiembrie 2019
789 accesări
0 comentarii

Dacă te gândești la pere doar ca mult așteptatele fructe de sezon pe care nu trebuie să le ratezi, în special în preparatele de sărbători, csid.ro te anunţă că de-a lungul timpului perele nu au fost consumate doar pentru gustul lor delicios, ci şi pentru beneficiile pe care le au pentru sănătate. În întreaga lume se cultivă peste 3.000 de sortimente şi toate cu aceleași caracteristici: sunt bogate în nutrienţi, ajută la controlul greutății, îmbunătățesc sistemul digestiv, reduc riscul apariției diabetului de tip 2 şi multe altele.

O pară de dimensiuni medii reprezintă o sursă ideală de Vitamina C, potasiu, vitamina K, cupru, magneziu şi vitamina B. De asemenea, este o excelentă sursă de fibre şi ajută la reglarea tractului gastrointestinal.

Atât merele, cât şi perele ajută la reducerea riscului de diabet, iar asta datorită conținutului ridicat de fibre, cunoscut pentru reducerea nivelului glicemiei. De asemenea, perele, în special cele cu aspect multicolor, conțin fitonutrienţi sau chimicale naturale precum flavonoide. Acești compuși sunt cunoscuţi pentru combaterea inflamațiilor şi reducerea radicalilor liberi care pot provoca deteriorarea celulelor organismului, care pot duce la apariția bolilor cronice, precum bolile cardiovasculare sau cancere. Radicalii liberi sunt totodată asociați cu îmbătrânirea prematură.

O pară de dimensiuni medii conține doar 100 de calorii. Conținutul crescut de fibre care ajută la domolirea apetitului, iar astfel nu vei simți nevoia de a mânca pentru mai mult timp.

Perele pot fi consumate la micul dejun, fie ca gustare sau desert şi pot fi introduse în numeroase preparate. De exemplu, dimineața pot fi consumate alături de cereale, la prânz pot fi integrate într-o salată sau într-un sandwich cu brânză şi carne de curcan, iar la cină pot fi consumate la cuptor, ca gustare sau, de ce nu, ca desert într-o tartă cu pere.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii