19 Iulie 2025
28 accesări
0 comentarii

Siguranța alimentară este o preocupare importantă pentru toți consumatorii. Unele alimente pot deveni periculoase dacă sunt păstrate prea mult timp în frigider. Potrivit unui articol publicat de Blikk, există cinci tipuri de alimente care pot prezenta riscuri pentru sănătate dacă nu sunt consumate la timp.

Legumele ambalate, teren propice pentru E.coli. Legumele proaspăt ambalate, cum ar fi rucola, spanacul sau mangoldul, pot deveni un teren propice pentru dezvoltarea bacteriilor precum E. coli. Dacă salata arată mai degrabă ca o algă decât ca un aliment apetisant, este timpul să o aruncați. Produsele tartinabile necesită atenție specială. Pateurile și alte produse tartinabile pot deveni periculoase după data expirării. De fiecare dată când introducem un cuțit în aceste produse, este creat un mediu pentru bacterii. Respectați cu strictețe data de expirare și aruncați produsele deschise de mai multe zile.

Salatele cu carne, pește sau cartofi pot deveni riscante. Aceste salate sunt populare la picnicuri, dar necesită atenție. Chiar și o scurtă păstrare la temperatura camerei poate permite dezvoltarea bacteriilor periculoase. Păstrați salatele la frigider și consumați-le în 3-5 zile pentru a evita riscul de listeria sau salmonella.

Sucurile proaspăt stoarse au termen de valabilitate limitat. Spre deosebire de sucurile industriale, cele naturale devin rapid un mediu propice pentru microbi. După patru zile, sucul proaspăt nu mai este nici gustos, nici sigur pentru consum. Dacă are miros de fermentație, acesta trebuie aruncat imediat.

Carnea și peștele proaspăt se alterează rapid. Peștele trebuie consumat în aceeași zi, carnea de pui și curcan se păstrează două zile, iar cea de porc și vită până la cinci zile. Carnea gătită trebuie consumată în maxim trei zile. În cazul în care carnea miroase sau are o textură lipicioasă, aruncați-o fără ezitare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea ANDRONACHE