25 Iunie 2025
39 accesări
0 comentarii

Grăsimea corporală nu este doar o chestiune estetică. De fapt, unele tipuri de grăsime pot avea un impact major asupra sănătății, iar dintre toate, grăsimea viscerală este considerată cea mai periculoasă. Deși nu se vede cu ochiul liber, ea se acumulează în profunzime, în jurul organelor interne din abdomen, cum ar fi ficatul, pancreasul și intestinele și poate duce la afecțiuni grave dacă nu este ținută sub control. Medicii spun că, spre deosebire de grăsimea subcutanată, care se află sub piele, grăsimea viscerală este metabolic activă. Astfel, persoanele cu exces de grăsime viscerală prezintă un risc mult mai mare de a dezvolta: boli cardiovasculare (infarct, hipertensiune, accident vascular cerebral), diabet de tip 2 , ficat gras, colesterol mărit și sindrom metabolic. Cum reduceţi eficient grăsimea viscerală? Vestea bună este că ea răspunde relativ bine la modificări ale stilului de viață. Deci, nu este nevoie de diete extreme, ci de consecvență și echilibru. Iată ce funcționează: exercițiile fizice regulate, alimentația sănătoasă, bazată pe legume, fructe, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi bune (omega-3, avocado, nuci). La acestea se adaugă un somn de calitate, câte 7 - 8 ore pe noapte fiind esențiale pentru reglarea hormonilor care controlează apetitul și metabolismul. În acelaşi timp, este necesară reducerea stresului: prin activități relaxante, respirație conștientă, yoga sau meditație, dar şi evitarea alcoolului și renunțarea la fumat.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU