Foto: Eva

Foto: Eva
30 Iulie 2020
539 accesări
0 comentarii

Dacă aveţi pielea sensibilă, este important să fiţi atente la metodele prin care îndepărtaţi pilozitatea excesivă, adică părul nedorit. Unele pot fi prea agresive şi pot irita pielea, precizează dozadesanatate.ro.

Termenul ştiinţific este hirsutism şi poate fi provocat de diverşi factori. Rezultatul constă în păr crescut excesiv pe diverse părţi ale corpului. Specialiştii spun că, în cazul anumitor femei, părul creşte mai mult decât normal, pe picioare, spate, faţă şi braţe, dar aceasta nu este o problemă de sănătate, ci una estetică ce necesită multă grijă şi atenţie.

Se ştie că există pilozitatea abundentă, părul bogat. Dar, ştiaţi că există şi pilozitatea excesivă? În acest caz, părul creşte pe diferite părţi ale corpului, precum gâtul, bărbia, pieptul, picioarele, spatele, membrele, abdomenul inferior etc.

Chiar dacă femeile se rad, folosesc ceară sau alte metode de a îndepărta pilozitatea nedorită, mai ales de pe picioare, din zona inghinală sau a axilelor, părul este prezent pe o bună parte a corpului (mai puţin pe palme, tălpi şi mucoasa membranelor).

La rândul lor, bărbaţii produc o cantitate mai mare de hormoni şi, de aceea, aceştia au mai mult păr pe corp decât femeile. Totuşi, anumite femei pot produce mai mult hormon androgen şi pot avea firele de păr mai lungi, mai groase şi mai închise la culoare.

Un alt factor ce determină dacă o femeie va suferi de hirsutism este moştenirea genetică. Astfel, foliculii de păr reacţionează la diferiţi hormoni, de exemplu la testosteron (un alt hormon masculin).

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU